به گزارش مشرق، امیر دریادار «امیر رستگاری» رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با اشاره به قابلیتهای رادارگریزی نوع جدید زیردریایی کلاس «غدیر» اظهار داشت: این زیردریایی به لحاظ شکل و اندازه، پایین بودن سطح نویز، احتمال بسیار ضعیف کشف و ردیابی توسط شناورهای مهاجم دشمن، قابلیت حضور در سواحل، بنادر، آبهای ساحلی، آبراهها و تنگهها را داراست.
وی با بیان اینکه این زیردریایی قابلیت حمل کماندو و تسلیحات دریایی از قبیل مین، اژدر و موشک را دارد، افزود: زیردریاییهای کلاس غدیر به واسطه حمل انواع تسلیحات جنگی در حوزه آفندی میتوانند دشمن را در یک نبرد ناهمتراز غافلگیر کنند؛ همچنین این زیردریاییها میتوانند تعداد زیادی مین را با خود حمل کنند و در آبراهها و تنگههایی که شناورهای دشمن تردد میکند، حضور یافته و اقدام به مین ریزی کنند.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع ادامه داد: یکی از اقدامات بسیار خوبی که توسط سازمان صنایع الکترونیک وزارت دفاع انجام شد، طراحی سامانه یکپارچه سوناری این زیردریایی است که امکان رصد فضای سه بعدی زیر دریا و سطح دریا را به کاربران میدهد و میتواند بیش از ۱۰ فروند شناور سطحی و زیردریایی اطراف خود را به طور همزمان رصد و رهگیری و اطلاعات سرعت، فاصله و سمت و سوی اهداف را به صورت دیجیتالی دریافت کند و به سامانه کنترل آتش جهت درگیری انتقال دهد.
بیشتر بخوانیم:
قلب پرتوان «غدیر» آماده عملیاتهای شناسایی و رزمی شد
وی گفت: سامانههای حسگر این زیردریایی نظیر سونارها و سیستمهای جنگال و اپتیکی آن قادرند تا فضای سه بعدی اطراف خود را رصد کنند؛ به این ترتیب، غدیر میتواند شناور مهاجم دشمن را از راه دور به وسیله موشکهای زیرسطح به سطح و از فواصل نزدیکتر به وسیله اژدر مورد اصابت قرار دهد.
دریادار رستگاری افزود: امروز این مدل زیردریایی با مدل مشابه خود در دنیا کاملا برابری میکند و نکته حائز اهمیت این است که تمامی تجهیزات و فناوریها به کار گرفته شده در این زیردریایی در داخل کشور ساخته شده است.
وی در خصوص آخرین وضعیت زیردریایی «فاتح» نیز گفت: زیردریایی فاتح در اعماق دریا در حال انجام تستهای نهایی است و امیدواریم در دهه فجر به نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی تحویل شود.